Spelare i IFK Kalmar anländer till kommunhuset
Spelarna anländer till kommunhuset där röda mattan är utrullad. Foto: Peter Bressler/Sverige Radio
IFK Kalmar

IFK Kalmar hyllades i kommunhuset

2:17 min

De nyblivna allsvenska spelarna i IFK Kalmar hyllades under måndagen av Kalmars kommun som bjöd på lunch i kommunhuset. På menyn stod bland annat laxsoppa.

Den röda mattan var utrullad och flankerades av guldfärgade stolpar framför kommunhuset på Stortorget i Kalmar när kommunen bjöd IFK Kalmar-spelarna på laxsoppa. 
Kommunalrådet Johan Persson (S) var nöjd över att få bjuda på lunch.

– Jag är väldigt glad och stolt över den prestation som tjejerna har gjort. Och det är klart att det betyder väldigt mycket för andra tjejer som spelar fotboll.

Kalmar sällar sig nu till Stockholm, Göteborg och Malmö som de enda kommunerna med både herr- och damlag i fotbollens högsta serie.

Något mer firande står inte kommunen för i samband med uppflyttningen till Allsvenskan. Men enligt Johan Persson är planen klar om, eller när, laget tar SM-guld nästa år.

– Jag har sagt att när de vinner SM-guld, sannolikt nästa år, blir det både firande på torg och bankett på slottet. Det är en tradition vi har. När Kalmar FF vann SM-guld 2008, så var det middag på slottet. Och självklart blir det så nästa år när IFK Kalmar vinner SM-guld.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista