Ett polismärke och Lars Rosander
Att läsa till polis på distans är en bra idé tycker Lars Rosander (C). Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio & Leif Johansson/Sveriges Radio
Hultsfred

Distansutbildning för fler poliser bra idé enligt kommunalrådet

Lars Rosander (C): Det här skulle gynna att vi får fler poliser i våra mindre orter
4:21 min

Hultsfreds kommun har hört av sig till polisen för att få fler poliser till orten. Och idén om att personer som redan bor i Hultsfred ska kunna läsa till polis på distans är bra enligt kommunalråd Lars Rosander (C).

I Hultsfred har ett upprop startats för att få fler poliser på orten. Förra veckan höll polisen och kommunen ett möte där man föreslog att personer som redan bor i Hultsfred ska kunna läsa till polis på distans.

Och idén är bra.

Det tycker Hultsfred centerpartistiska kommunalråd Lars Rosander. Speciellt för familjer.

– Att då bryta upp och studera tre år på en annan ort – då kanske man inte tar det steget. Men bor man på orten och kanske utbildar sig på distans och sedan kan få tjänst här så skulle det ändå gynna att vi får fler poliser i våra mindre orter här.

Hur många poliser vill ni ha i yttre tjänst?

– Ursprungligen tänkte man nog sex stycken här och vi har en här som är stationerad, så naturligtvis finns det en bit att gå för att komma dit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".