skolbarn i Torsås utklädda till astrid lindgrenfigurer
Klass 2 på Torsskskolan i Torsås gillar Astrid Lindgren Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
Torsås

Elever i Torsås firade Astrid Lindgrens födelsedag med film

3:41 min

Andraklassarna på Torsskolan i Torsås hyllade Astrid Lindgrens betydelse under tisdagen, dagen hon skulle ha fyllt 110 år.

Plötsligt kommer Pippi med sitt orangefärgade hår utspringande med en ringklocka på lågstadiets skolgård för att få in barnen till lektion. Just den här dagen går barnen med lätthet till lektionerna. För det ska handla om Astrid Lindgren. Hela hösten har lågstadiet haft Astrid Lindgrens författarskap som tema.

Bland annat har klasserna läst boken Rasmus på luffen. För att fira Astrid på födelsedagen så var det filmen om Rasmus som gällde på eftermiddagen.

– Det har varit roligt att ha just detta temat. Jag har ju växt upp med det här. Då kan jag förmedla de känslorna vidare. För det är ju ett kulturarv som kanske har tappats lite och behöver påminnas om, säger läraren Anna Landtreter.

I klass två som P4 Kalmar hälsar på har flera klätt ut sig till olika Astrid Lindgren-figurer. Pippi och Emil är populärast. Åttaårige Leon har tagit på sig en Emilkeps.

– Mamma tyckte att jag skulle ha den på mig just i dag, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista