Kalmar tingsrätt
Arkivbild. Foto: Viktor Blomberg/Sveriges Radio
Emmaboda

Man söp ner och våldtog funktionsnedsatt kvinna

En man ska ha bjudit en kvinna med en psykisk utvecklingsstörning på alkohol och sedan våldtagit henne. Nu har han dömts till fängelse i två år och sex månader.

Mannen som är i 50-årsåldern är hemmahörande i Emmaboda kommun och döms av Kalmar tingsrätt för våldtäkt till två och ett halvt års fängelse.

Enligt domen inträffade våldtäkten i den drabbade kvinnans hem i början av hösten 2017. Kvinnan har en psykisk utvecklingsstörning och var vid tillfället berusad efter att ha bjudits på alkohol av mannen.

Utöver fängelsestraffet ska den dömde mannen betala 115 000 kronor i skadestånd till kvinnan för kränkning, samt sveda och värk.

Mannen har nekat till våldtäktsanklagelserna, men tingsrätten bedömer kvinnans vittnesmål som trovärdigt och dessutom har det i utredningen kommit fram att kvinnans DNA fanns under naglarna på mannens händer, vilket också styrker hennes berättelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".