Sofie Gustafsson Fohlin med familjen
Sofie Gustafsson Fohlin med familjen Foto: Privat
Borgholm

Missnöjd med migrationspolitiken – hotar lämna S

1:56 min

Före detta kommunstyrelseledamoten i Borgholm, Sofie Gustafsson Fohlin, hotar att lämna Socialdemokraterna på grund av migrationspolitiken. Hon har skickat en vädjan till partiets riksdagsledamöter.

Sofie Gustafsson Fohlin, som bor i Löttorp och har varit aktiv i Borgholms arbetarekommun under många år, har skrivit till alla 113 s-ledamöter i riksdagen med en vädjan om att låta ensamkommande som är minderåriga stanna i Sverige.

– Det är inte socialdemokrati att stå för sådan här politik, säger hon till P4 Kalmar.

När P4 Kalmar ställde frågan till de tre riksdagsledamöterna för Socialdemokraterna i Kalmar län svarade Lena Hallengren

I ett mejlsvar skriver hon bland annat att hon "har i grunden ingen annan uppfattning om hur Sveriges migrationspolitik ska se ut". Hon skriver också att hon bara lyfter sina ståndpunkter internt.

Laila Naraghi och Krister Örnfjäder har inte svarat.

– Om man inte håller med vet jag inte vad man har att vinna på att inte säga det, när det är så många andra som tycker att vi ska ändra oss. Jag önskar att man talade fritt om vad man tycker, säger Sofie Gustafsson Fohlin.

Hon är själv familjehemsmamma till två pojkar, 12 och 13 år gamla, som kom till Sverige 2015 och som nyligen har fått sina första avslag från Migrationsverket. Båda avslagen kommer att överklagas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista