Polisvapen och polisbil.
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Torsås

20-årig man häktad för pistolhot i källare

En 20-årig man häktades på fredagen misstänkt för att ha pistolhotat en annan man i en källare i Bergkvara under natten till torsdagen. Mannen misstänks också för bland annat försök till stöld.

Mitt i natten ska en man i Bergkvara ha hotats av den pistolbeväpnade 20-åringen i husets källare. Den senare försvann från platsen utan att någon skadades eller att något stulits.

Men 20-åringen kändes igen av den hotade mannen och några timmar senare kunde polisen gripa förövaren.

20-åringen begärdes häktad misstänkt för försök till stöld, vapenbrott, och två fall av olaga hot – där det ena bedöms som grovt, enligt åklagaren. Tingsrätten gick på åklagarens linje, förutom vad gäller frågan om vapenbrott.

– Det finns risk att han påverkar utredningen och fortsätter med brottslig verksamhet, säger åklagaren Kjell Jannesson till P4 Kalmar.

Varför häktades han inte misstänkt för vapenbrott?

– Vi har inte hittat något vapen ännu. Målsäganden har uppfattat det som ett riktigt vapen, men så länge man inte har det faktiska vapnet går det inte att säga, det är nog det som tingsrätten gått på.

20-åringen är känd av polisen sedan tidigare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista