Fotbollsspelare som springer mot kameran.
1 av 2
Jul Kul Cup är igång för 38 året i rad. En av alla matcher som spelades under lördagen var den mellan Emmaboda IS- Hossmo BK. Foto: Carl Wickström / Sveriges Radio
En sporthall full med folk
2 av 2
Det var fullsatt inne i sporthallen i Emmaboda under lördagen. Foto: Carl Wickström/ Sveriges Radio
Emmaboda

Full fart i Emmaboda sporthall

2:54 min

För 38:e året i rad spelas inomhuscupen i fotboll Jul-Kul-Cup i Emmaboda. Turneringen pågår under nio dagar i november där hela 181 lag deltar i årets turnering.

När novembermörkret kommer och graderna börjar krypa neråt är det dags för många att plocka fram inomhusfotbollsskorna och ge sig ut på planen.

En av de större inomhuscuperna för året är Jul-Kul-Cup som spelas i Emmaboda sporthall mellan den 9-26 november. Totalt kommer 181 lag utspridda i åtta stycken åldersklasser att delta i årets turnering.

Under lördagen var det dags för åldersklasssen pojkar och flickor 13 år att ge sig in i cupen. En av alla matcher som spelades under dagen var den mellan Emmaboda Kombo svart-Hossmo BK vit.

Emmabodas lagkapten Elsa Herbertsson tycker det är kul att spela inomhus, men det är annorlunda mot att spela fotboll ute: 

– När man spelar inomhus krävs det mer teknik, säger hon efter matchen mot Hossmo BK. 

I år var det extra stort intresse för turneringen och till och med lag från Danmark kommer nästa helg att delta i tuneringen. Det stora intresset tror cupansvarige Tommy Flemmingsson beror på följande: 

– För det första ligger den rätt i tiden. I november finns det inte så mycket annat. Antingen blir det ett avslut på säsongen eller en nystart inför nästa säsong, säger han.

Emmabodas Elsa Herbertsson tycker det är roligt att spela inomhusfotboll även om hon föredrar att spela utomhus. Matchen mot Hossmo BK lyckades hennes lag Emmaboda vinna. Däremot tycker inte lagkapten att det är det viktigaste.

– Framförallt så kämpar vi för att ha roligt tillsammans. Sedan är det bara ett plus om man vinner, säger Elsa Herbertsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista