Valerie Carlson i kamp med Assi-spelare.
Valerie Carlson slutade fyra i skytteligan men lämnar nu IFK Kalmar. Foto: Carl Wickström/Sveriges Radio
SPORTEN P4 KALMAR

Trio lämnar IFK Kalmar

2:01 min

Valerie Carlson, Ida Andersson och Camilla Näslund kommer inte följa IFK Kalmar upp i damallsvenskan 2018. Alla tre spelare lämnar klubben.

Sent under lördagskvällen kommunicerade IFK Kalmar via sin officiella hemsida att tre av spelarna som tillhört truppen under 2017 nu lämnar klubben. Det handlar om Valerie Carlson, Ida Andersson och Camilla Näslund.

Valerie Carlson kom till IFK Kalmar inför säsongen 2017 från Hovås Billdal. Under säsongen noterades Carlson för totalt tretton mål i elitettan, vilket gav henne en fjärdeplats i skytteligan.

– "Valle" och IFK har fört en dialog med varandra under ett tag, där vi inte har kommit överens om en fortsättning hos oss, säger IFK Kalmar tränare Jonas Walfridsson.

Ida Andersson värvades även hon in inför säsongen 2017, men från Jitex Mölndal. Då skrev hon på ett tvåårskontrakt, det kontraktet har nu brutits i samförstånd mellan klubben och spelaren.

– Ida och vi har haft en dialog där vi har tagit ett ömsesidigt beslut om att hon ska lämna, hon har haft en jobbig säsong i IFK Kalmar och kände att hon behövde en nystart.

Den sista spelaren att lämna är Camilla Näslund, hon värvades in i augusti från Färjestaden GoIF, men hon får alltså inte förlängt kontrakt.

– Camilla kom in i somras och har gjort en jättefin höst hos oss, men hon känner också att det är ett stort steg upp till allsvenskan då hon har spelat mycket division ett-fotboll innan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista