Västervik IK
Arkivbild. Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio
SPORTEN P4 KALMAR

Tung förlust för Västervik

"Det var soppatorsk idag"
1:52 min

Västervik hade chansen att följa upp sin seger mot Tingsryd med en skalp borta mot AIK. Men kvällen i Stockholm blev tung, AIK lyckades till slut vinna med 5-1.

Efter en fin seger i förra omgången för Västervik då laget hemmaslog Tingsryd med 5-1, så gick det desto sämre på bortais mot AIK i Stockholm.

Den första perioden blev tämligen målsnål, Anton Holm kunde ge AIK ledningen efter elva minuters spel och 1-0 stod sig fram till den första periodens slutsignal.

I den andra perioden gick AIK ifrån. Efter dryga tre minuters spel utökade laget sin ledning till 2-0 och ett par minuter senare satte Jens Jakobs 3-0 på straff.

– Känslan vi har tillsammans, både jag och laget, är att vi hade soppatorsk idag på många sätt och vis. Det var energifattigt och vi hittar inte kraft varken i huvudet eller benen, säger Västerviks tränare Roger Forsberg.

Västerviks tredje period blev även den tung mot ett AIK som spelade imponerande. Men till en början såg det ut som att Västervik skulle sätta emot. Lukas Löfquist reducerade för Västervik drygt fem minuter in i den tredje perioden assisterade av Conny Strömberg och Dan Pettersson i spel fem mot fyra.

Härnäst väntar Oskarshamn för Västervik i ett spännande länsderbyt. Roger Forsberg menar att laget nu måste få tillbaka kraft efter förlusten mot AIK.

– Vi måste träna bra den här veckan och gjuta in lite energi i blodet. Vi får analysera den här matchen (mot AIK), sen måste vi träna bra och titta framåt helt enkelt.

AIK-Västervik 5-1 (1-0, 2-0, 2-1)
Skott: 42-17 (10-3, 20-4, 12-10).

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".