Barzoo Eliassi
Barzoo Eliassi Foto: Emma Sandebäck/Sveriges Radio
Kalmar

Barzoo Eliassi hjälper jordbävningsoffer

Barzoo Eliassi om hjälpen till sina forna landsmän
3:58 min

Jordbävningen i området mellan Iran och Irak i förra veckan har drabbat många människor. Nu satsar Barzoo Eliassi från Kalmar pengar för att hjälpa sina forna landsmän.

Barzoo Eliassi är kurd och kommer ursprungligen från det jordbävningsdrabbade området mellan Iran och Irak. Det gör att han känner starkt med folket, som dessutom den iranska staten har vänt ryggen.

– Man har sett så många bilder av människor som ropar på hjälp, men som staten inte hjälper. Det kan inte jag vara likgiltig inför utan det krävs verkligen handlingar. Vi kan inte bara sitta tysta, säger Barzoo Eliassi.

Han kritiserar internationella samfund och media, som han menar inte skildrar det som händer i världen på ett rättvisande sätt.

– Fem döda i ett terrordåd är värre än femhundra döda i Kurdistan eller Somalia. Vi har byggt hierarkier i världen som innebär att vissa kroppar är mer värda än andra.

Hur Barzoo Eliassi jobbar för att hjälpa folket i Iran och Irak samt vad du kan göra, kan du lyssna på i ljudklippet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".