Paul Thörnqvist verksamhetschef Torsås Kommun
verksamhetschef för Torsås Bostads och Fastighets AB, Paul Thörnqvist, tror att de blå soppåsarna väcker uppmärksamhet och ger samtal kring prostatacancer. Foto: Torsås Kommun
Torsås

Blå soppåsar hjälper till i kampen mot prostatacancer

Paul Törnkvist om hur de använder blåa soppåsar i kampen mot prostatacancer
0:56 min

Den här månaden är det gott om blåa soppåsar i Torsås. Det är kommunens städpersonal som uppmärksammar kampen mot prostatacancer genom att använda den blåa färgen.

Paul Törnkvist är verksamhetsledare för städverksamheten på kommunala Torsås Fastighets AB.

– Det är en soppåse i varje rum, sopsäcken som vi har påsarna i. Färga den blå tillsammans med dammvippan och microduken som redan är blå, så förstärker man det intrycket, säger han.

Vad kan en blå eller rosa soppåse göra för bröst- respektive prostatacancer tror du?

– Genom de inköp vi gör har en del leverantörer gått in och sponsrat till förmån för Rosa bandet eller Mustaschkampen. Det andra är att när man ser en sådan här färg, så undrar folk. Det blir så tydligt och man medvetandegör att denna månad är det prostatacancer vi uppmärksammar – och får igång en snackis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".