Mia Frank och Ove Di Peders.
Mia Frank och Ove Di Peders. Foto: Silvia Rydberg/Sveriges Radio
Nybro

Nyinflyttade Mia och Ove ser fram emot en grön jul i Nybro

Hör dem berätta om flytten till Kalmar län
5:07 min

Mia Frank och Ove Di Peders tröttnade på den bitande kylan i Skellefteå och bestämde sig för att flytta till värmen i södra Sverige. Alternativen var många men valet föll på Nybro.

Det kunde lika väl blivit en annan kommun, men Mia Frank fick så bra respons från just Nybrogruppen på Facebook att valet blev enkelt. Dessutom hittade de en lägenhet som de tyckte om – så för tre veckor sedan gick äntligen flyttlasset för Mia Frank, Ove Di Peders och katterna Findus & Flisan.

– Det har gått väldigt fort allting, men vi har kommit iordning och vi trivs fantastiskt bra, säger Mia Frank Di Peders.

Nybro har levt upp till deras förväntan och Ove, som varit runt en del i samhället, har upplevt mycket hjälpsamma och vänliga människor.

– Det här är det närmaste som jag kan komma himmelriket, både att vi bor på sjätte våningen och att vi har kommit "hem", säger Mia Frank Di Peders.

Ove Di Peders är från Kalvträsk och räknar med att få uppleva sin första gröna jul på sina 63 år – och vädret är ett återkommande tema i intervjun med P4 Kalmar.

– Vi kan fortfarande sitta på balkongen, så från minus tjugo grader till plus tio grader. Det kan inte bli mer än bra, säger Mia Frank Di Peders.

Och även om Oves släkt har bott i Kalvträsk sedan år 1645, trivs han redan utmärkt i det mildare klimatet i Nybro.

– Att sitta ute på balkongen den 23 november och det blåser lätt varma vindar, det är som midsommar hemmavid. Man kan inte annat än tycka om det, säger Ove Di Peders.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".