Sara Dahlström tar emot pris som Årets nätängel
Foto: Privat
Kalmar län

Tre nätänglar från länet prisades på gala

2:58 min

Tre "nätänglar" från Kalmar fick två av priserna vid galan Årets nätängel i Stockholm på torsdagskvällen.

Priser delades ut till personer som arbetar för att motverka trakasserier, hat och hot på nätet.

Det mest glamourfyllda priset Årets nätängel gick till Sara Dahlström från Kalmar, som driver Fitnessfeminist-bloggen. 

Årets nätängel junior blev systrarna Noelle och Nathea Anemyr från Storebro. De är kända för kampanjen "Rocka sockorna".

Galan ordnas av Nyheter24 och försäkringsbolaget Mysafety.

Årets nätängel junior: Noelle och Nathea, "Rocka sockorna"

Motivering:

"Jag skulle inte ändra på dig för allt i världen. Men för din skull ska jag ändra på allt i världen." Orden är Natheas egna - och riktas till storasyster Noelle. Vi tror henne. Och tillsammans är de redan på god väg. På tre år har deras initiativ för att visa att mångfald är bra blivit en folkrörelse som engagerar alla. Sockor rockas numera överallt - från förskolor och ända upp till riksdagsnivå. Även om initiativet bara sker en gång om året pågår kampen året om. På nätet sprider Noelle och Nathea energiskt budskapet om ökad förståelse och mer kärlek".

Årets nätängel: Sara Dahlström

Motivering:

"Oavsett om hon bjuder på dans eller tyngdlyftning är budskapet alltid detsamma: älska dig själv. Som chefredaktör på Hälsa & Fitness och med bilder på sig själv i sociala medier är hon med och sprider en kroppspositivism som minst sagt smittar av sig. Hon vägrar låta sig tystas av kroppskritiker och kräver av sina följare att hålla en bättre ton än hatarna i diskussioner. En strongwoman som inte tar skit från någon, men lyfter skrot bättre än många".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista