Hotellbalkong.
Foto: Sigrid Edsenius/Sveriges Radio
Borgholm

Världens mest miljövänliga golfhotell finns på Öland

Ekerum Resort har utsetts till Världens mest Miljövänliga Golfanläggning vid World Golf Awards 2017. Ekerum har bland annat återskapat sandremsor längs Kalmarsund i samråd med länsstyrelsen.

Ekerum har under flera år arbetat långsiktigt med hur man som företag kan ta ansvar för hur man påverkar samhället, ur ett ekonomiskt, miljömässigt och socialt perspektiv, så kallat CSR-arbete, där man har haft miljö i fokus. Förutom nya sandmarker, som har gett möjlighet för hotade arter att återkomma till Öland, arbetar man också med ett naturvårdsavtal för ekmiljöerna intill anläggningen.

– Jag vill framföra mina varmaste gratulationer till Magnus Lagerlöf med personal. Det är en stolthet både för Sverige och för vår region att vi har en golfanläggning med så hög miljömedvetenhet på Öland. Länsstyrelsen har haft ett fantastiskt samarbete med Ekerums personal i anläggandet av golfbanan. Ett exempel på samverkan mellan myndighet och näringsliv när det är som bäst, som gynnar både friluftsliv, näringsliv och naturvärden, säger Thomas Carlzon, landshövding i Kalmar län, i ett pressmeddelande.

– Att vi kan titulera oss världsmästare är magiskt. Hoppas att även de kollegor vi har i länet kan känna att detta är ett pris som gör att världens ögon även fokuserar på hela regionen som destination - att om vi alla hjälps åt så kommer Ekerums framgång att vara av stor betydelse för alla, säger Magnus Lagerlöf som är VD för golfresorten.

Ekerum har dessutom vunnit priset som Sveriges bästa golfhotell för fjärde året i rad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista