Emelie Rosenqvist och en bild på vulkanen Agung.
Emelie Rosenqvist befinner sig bara några mil från vulkanen Agung. Foto: Privat & Sonny Tumbelaka/TT
Västervik

Emelie från Västervik bunkrar upp inför vulkanutbrottet på Bali

Hör Emelie Rosenqvist berätta: Vi har bunkrat upp med vatten och mat och följer nyheterna
3:43 min

100 000 människor uppmanas evakuera inför vulkanen Agungs väntade utbrott på Bali. Ett par mil därifrån bor Emelie Rosenqvist från Västervik. "Vi känner oss säkra men har bunkrat upp", säger hon till P4 Kalmar.

I ett uttalande har Indonesiens katastrofmyndighet sagt att grå aska kan ses och svaga smällar höras tolv kilometer från vulkanen Agungs topp. Det tyder enligt myndigheten på att ett utbrott kan vara nära.

Den internationella flygplatsen på Bali har också stängts och tusentals resenärer är strandade. Mätningar i luften runt flygplatsen har visat att det kommit aska från vulkanen. 100 000 människor uppmanas nu att evakuera från området i närheten.

Några mil från vulkanen bor Emelie Rosenqvist från Västervik.

– Vi befinner oss tre mil från Agung och evakueringsradien är tio kilometer. Här är det lugnt och alla säger att vi ska vara lugna. Vi har bunkrat upp med vatten och mat hemma och håller koll på nyheterna, säger hon till P4 Kalmar.

Hör henne berätta mer i ljudklippet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".