Lisbeth Östman
Lisbeth Östman. Foto: Henrik Wallenius/Sveriges Radio
Kalmar län

Premiär för julmusik i P4 Kalmar delar lyssnarna i två läger

5:29 min

Från måndagen den 27 november spelas det julmusik i P4 Kalmar och övriga lokala P4-kanaler. Musiken i radion engagerar och redaktören Lisbeth Östman förklarar hur valen går till.

När P4 Kalmar nu börjar spela julmusik är det många som har synpunkter. Musiken engagerar alltid och kanske lite extra i juletid.

I dag är det premiär för julmusik i P4 Kalmar.

– Vi har första advent på söndag och först smyger vi igång, men dagarna före julafton är det fullt. Då är det bara julmusik och likadant på julafton förstås, säger Lisbeth Östman.

Hon är en av Sveriges Radios musikredaktörer och ansvarar bland annat för musiken i P4 Kalmar. Tvärtemot vad många tror är det alltså inte programledarna som väljer musiken i sändningarna.

– Det är jag tacksam för. Många ringer direkt till studion under programmen med synpunkter, ibland väldigt kritiska. Då är det skönt att kunna hänvisa till Lisbeth, säger programledaren Magnus Krusell.

Engagemanget bland lyssnarna märktes när P4 Kalmar bad om synpunkter på att det, redan(?), spelas julmusik i radion. På P4 Kalmars Facebooksida kom många kommentarer och frågor, bland annat kring varför det inte spelas mer lokal julmusik.

I ljudklippet ovan kommenterar musikredaktören Lisbeth Östman en del av alla åsikter om julmusiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista