Ola Salo
Ola Salo gör debut i Diggiloo. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Kalmar län

Salo debuterar i Diggiloo till sommaren

Sedan 2003 har Diggiloo turnerat land och rike runt varje sommar.2018 blir inget undantag. Då landar turnén bland annat i Borgholm och Västervik.

Nästa års Diggiloo-artister presenterades under måndagen. Till sommaren medverkar alla från Kamferdrops och Ola Salo till Charlotte Perrelli och Tommy Nilsson på den stora turnén.

– De har gjort lite djärvare val, lite oväntade artister, säger Diggiloo-debutanten Salo.

 Då blir det dessutom ovanligt många debutanter på turnén - som Ola Salo, Kamferdrops och Ida Redig.

– Jag har fått frågan många gånger och känt att det här är något som jag skulle tänka mig att göra någon gång framöver. Och nu känns det plötsligt som rätt år, just för att de förklarade att de förnyar konceptet med mycket nya artister och en lite ny känsla, säga Ola Salo.

Prova nya saker

Men det blir ett gäng veteraner också – Charlotte Perrelli och Tommy Nilsson åker med på Diggiloo.

– Jag tror att det här blir femte eller sjätte gången för mig, jag har kanske varit med en tredjedel av alla gånger, säger Charlotte Perrelli.

Hon berättar att det är väldigt roligt att åka på den här typen av turnéer där man får möjlighet att prova nya saker.

– Här kan man slänga sig ut fritt och uppträda i nya konstellationer, säger Charlotte Perrelli.

TT: Är det någon av nykomlingarna som du skulle vilja göra något med?

– Mitt yngsta barn skulle ju dö om jag gjorde något med Kamferdrops. "Jag trodde änglarna fanns" är ju den låt som rullar 20 gånger om dagen hemma, varje dag.

Lindgren tar över

Melodifestivalen-programledaren och artisten David Lindgren är också något av en Diggiloo-veteran. 2018 kommer han dessutom att få en större roll då han tar över efter Lasse Holm som showens ledare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista