Vice statsministern Isabella Lövin, arbetsmarknadsministern Ylva Johansson, utbildningsministern Gustav Fridolin och migrationsministern Heléne Fritzon berättade om regeringens förslag.
Vice statsministern Isabella Lövin, arbetsmarknadsministern Ylva Johansson, utbildningsministern Gustav Fridolin och migrationsministern Heléne Fritzon berättade om regeringens förslag. Foto: Henrik Montgomery/TT
Kalmar län

Ensamkommande Sediq om regeringens förslag

1:58 min

I går föreslog regeringen att ensamkommande med utvisningsbeslut skulle få en ny chans att stanna i Sverige för studier på gymnasiet.

Det gäller ensamkommande som fått avslag på en asylansökan senast 24 november 2015. Men även att de ska ha hunnit fylla arton år och att man drabbats av långa handläggningstider på minst 15 månader. 

Sediq Hamzakhil kommer ursprungligen från Afghanistan men bor nu på ett boende i Kalmar län. 

– Man får hopp om att kunna göra klart studierna, kunna få ett jobb och betala skatt, säger Sediq Hamzakhil som drömmer om att få jobba med lastbilar. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista