Kvinna med telefonheadset. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Handläggare på 1177 Vårdguiden. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Kalmar län

Användandet av 1177 fortsätter att öka i Kalmar län

Användningen av vårdtjänsten 1177 ökar i Kalmar. I dagsläget har mer än 100 000 personer dessutom ett konto på 1177 Vårdguiden.

2009, ett år efter starten av 1177.se var det bara 700 personer som hade ett konto på sidan och var anslutna till Vårdguidens e-tjänster. Året efter var det redan 6500 personer och i dag ligger alltså siffran på över 100 000. 

Enligt Landstinget i Kalmar län är 1177 Vårdguiden en av de mest använda digitala tjänsterna i Sverige och den ser inte ut att användas mindre. 

Antalet inloggningar på e-tjänsterna ökar hela tiden. Så gör även antalet ärenden, antalet beställda klamydiatest, antalet unika inloggningar och antalet besök nationellt. 

– Det är en styrka att hälso- och sjukvårdens e-tjänster finns samlade på 1177.se som också erbjuder kvalitetssäkrade råd om hälsa och vård. Våra e-tjänster innebär ökad tillgänglighet, men också insyn och möjlighet till delaktighet kring sin egen hälsa och vård, säger kommunikationsdirektör Anna Strömblad, Landstinget i Kalmar län i ett pressmeddelande. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista