Catrin Alfredsson och siffran 40
Catrin Alfredsson. Foto: Maria Skagerlind/Sveriges Radio
40 x 40

40-åringen Catrin: Det finaste är att kunna hjälpa andra

12 min

Tvåbarnsmamman Catrin Alfredsson från Oskarshamn tycker hon hamnat helt rätt i livet. Hennes tjänst som undersköterska är rena drömjobbet.

P4 Kalmar fyller 40 år i år, något som bland annat firas med 40 intervjuer med andra 40-åringar i Kalmar län. Nu har turen kommit till Catrin Alfredsson från Oskarshamn.

Från början ville hon bli veterinär och hinna med att åka till USA för att jobba som au pair. Men en liten bebis ändrade hennes planer.

– Du får vara hemma och vara au pair istället, blev läkarens svar. Men det kanske var meningen att resan till USA aldrig blev av, säger Catrin Alfredsson.

Ett feriejobb där hon tog hand om gamla gav ny inspiration och yrkesvalet föll på undersköterska, något hon aldrig ångrat.

Nu brinner hon för sitt jobb inom vården, samtidigt som hon har ett stort engagemang att arbeta med arbetsmiljöfrågor på fritiden.

Under bröllopsresan till Nashville blev hon övertygad av sin man, Pär, till att gå och lyssna på countrymusik. Mycket tveksamt tackade Catrin Alfredsson ja, vilket nog var tur. Hon blev helt såld när Keith Urban plötsligt kom ut på scenen.

– Är det något jag spelar hemma på full volym så är det just country, säger Catrin och ler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista