Ölandsbron. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Mörbylånga

Nattstängt på Ölandsbron i december

Johan Wesley på Trafikverket om nattavstängning av Ölandsbron.
0:49 min

Ölandsbron kommer att stängas av under flera nätter i december. Enligt Johan Wesley på Trafikverket kommer man då att förbereda för arbeten som ska göras längre fram.

– Inför nästa år, när vi har de stora lagerbytena och vi ska göra om kantbalkar, måste vi mäta in bron för projekteringen så vi får det rätt. Då ska vi göra det i trafikfri miljö, så att killarna får höjder på bron rätt när vi mäter in det, säger Johan Wesley på Trafikverket.

Den 12 december stängs bron av mellan klockan ett och fyra på natten. Sedan gör man likadant några nätter till, tills mätningarna är klara.

Mellan tre och fem dagar räknar Trafikverket med att behöva, beroende på väder.

Nu betyder inte det här att Öland isoleras helt – blåljusfordon kommer att få passera också under arbetet säger Johan Wesley.

– De har en särskild kanal. Vi är rädda om alla som är runt omkring oss. Därför har blåljusmyndigheterna full möjlighet att komma över.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".