Clemente Alonso-McKernan.
Clemente Alonso-McKernan går i mål på Ironman Kalmar. Foto: Viktor Blomberg/Sveriges Radio
Kalmar

Ironman Kalmar är årets idrottsevenemang

2:43 min

Den stora triathlontävlingen Ironman Kalmar har blivit utsett till Årets evenemang på seminariet Sport & Pengar i Stockholm.

På torsdagen blev det klart. Ironman Kalmar blev Årets evenemang på seminariet Sport & Pengar – och slår i och med det ut bland annat Handbolls-EM, Vasaloppet och Nordea Masters Bro Hof.

I ett pressmeddelande står det att ”femte upplagan av evenemanget med över 2 200 starter från 49 länder och uppskattningsvis följde 50 000 åskådare loppet från Kalmar och Öland. Grattis Ironman Kalmar".

– Det här är ett kvitto på att vi gör någonting bra och framförallt är det våra fyra arrangerande föreningar som ska ta åt sig äran, säger Johan Göransson, projektledare idrottsturism på Destination Kalmar.

Han vill också hylla publiken som går ut och hejar fram de tävlande triathleterna:

– Många är väldigt avundsjuka på den fantastiska stämningen vi har i Kalmar – och det är ju faktiskt Kalmarbornas förtjänst, som har tagit Ironman till sitt hjärta och verkligen går ut och hejar på och ser till att tävlingen blir så bra som den bara kan bli.

Det här är inte första gången som Ironman Kalmar vinner den här utmärkelsen. Sist var 2015, då för sitt mod och beslutsamhet att utveckla sin tidigare triathlonsatsning till att bli ett världsledande event.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista