Polisuniform.
Arkivbild: Polisuniform. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Vimmerby/Hultsfred

Två tjuvar gripna efter dramatisk dag

Efter en stor polisinsats under torsdagen har två män gripits i västra Kalmar län misstänkta för flera stölder.

Det hela började med att de två misstänkta tjuvarna stal en jacka i en butik i Vimmerby vid 14-tiden på torsdagen. Personalen noterade registreringsnumret på bilen de åkte iväg i och larmade polisen.

Bilen upptäcks senare av en polispatrull på riksväg 23/34, då den är på väg söderut. Polisen följer efter – och mellan Hultsfred och Målilla blir den inblandad i en trafikolycka. De båda männen lämnar bilen och flyr in i skogen.

När polispatrullen tittar i den övergivna bilen, hittar den där flera obrutna förpackningar till ett okänt värde. Man bedömer att det rör sig om stöldgods.

I det här läget tillkallas också hundpatrull som hittar männen. En av de två blir biten av hunden – och får därför följa med till sjukhus för en stelkampsspruta innan han sedan förs till arresten.

Den mannen är i 55-årsåldern, bosatt i Malmö, och är sedan tidigare misstänkt för flera stölder bland annat.

Den andre mannen hittades inte under eftermiddagen, men vid 19-tiden på kvällen fick polisen in samtal om en man som gick längs med vägen där den andre mannen åkt fast.

Polisen gav sig då ut på en ny jakt och kort därefter kunde även den andre misstänkte gripas. Även han är bosatt i Malmö, han är cirka 35 år och misstänkt för flera stölder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista