Halt väglag.
Arkivbild. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Kalmar län

Blixthalka och trafikolyckor under natten

1:24 min

Väglaget har varit förrädiskt under natten mot fredagen och även under morgontimmarna. Två trafikolyckor rapporteras från natten.

Den allvarligaste olyckan inträffade strax efter midnatt på E22 vid Torp norr om Mönsterås. En bilist fick i sin backspegel se en bakomvarande bil få ett kast. Momentet efter for bilen av vägen, fortsatte långt ut på en åker och voltade. En man i 20-årsåldern fördes till sjukhus. Hans skador är inte allvarliga och han har kunnat lämna sjukhuset.

På E22 vid Verkebäck söder om Västervik tappade en bilist kontrollen över bilen vid 00.30-tiden och for in i ett vägräcke. Delar från bilen spreds över vägbanan, men föraren behövdes inte föras till sjukhus.

– Nu när det är kring noll så kan fläckvis halka förekomma, så undvik att ha bråttom, uppmanade Catarina Brandt vid Kalmarpolisen under morgonen.

Lufttemperaturen låg före midnatt under noll på flera platser, den steg något under natten, men fortfarande under morgonen kunde isfläckar förekomma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista