Kollage: Kalmar stadsmission/julstjärna.
Kollage: Kalmar stadsmission/julstjärna. Foto: Sveriges Radio/TT
Kalmar

"Utsattheten breder ut sig i Kalmar"

1:12 min

Stadsmissionen i Kalmar förbereder nu inför årets julfirande – och möter allt fler som inte kan bjuda sin familj på extra mycket mat eller julklappar.

Första advent är förbi och många av oss har börjat nedräkningen till jul. Det är en högtid som ofta förknippas med glädje och umgänge, men som ibland också kan förknippas med ensamhet och otillräcklighet.

På Kalmar Stadsmission har man påbörjat förberedelserna inför årets stora julfirande – där alla är välkomna.

– Utsattheten breder ut sig i Kalmar och vi möter allt fler som far illa av att man inte kan bjuda sin familj på extra mycket mat eller dela ut julklappar. Vi kan vara en hjälpande vän på vägen och kommer man hit så kan vi äta gott och tomta tillsammans, säger Susanne Lundström som är direktor på Kalmar Stadsmission.

På Kalmar Stadsmission har de anordnat julaftonsfiranden sedan 1998 och för Susanne Lundström blir det den femte julen som firas på stadsmissionen i centrala Kalmar. Totalt brukar de bli omkring hundra personer som firar jul tillsammans med julbord, lekar och tomtebesök.

– Vi brukar fira tillsammans på ett ganska traditionellt sätt. Vi brukar ha vansinnigt roligt, vi brukar ha världens bästa jul. Jag tror att alla trivs hos oss och det är mina förväntningar på årets julafton också, att alla ska känna att det blev en jättebra jul.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista