Flygplats. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Kalmar

Charter-resenärer kan få kompensation

2:41 min

De charterresenärer som skulle flyga från Kalmar till Las Palmas tidigt på lördagsmorgonen och även de som skulle flyga hem på eftermiddagen råkade ut för förseningar på fyra timmar eller mer.

En truck som skulle avisa flygplanet inför avfärden vid 8-tiden på morgonen råkade stöta emot bakänden på flygplanet, vid stabilisatorn. Även om smällen blev liten, så beslöt SAS ganska snabbt att låta flygplanet bli kvar på marken. Några timmar senare landade ett ersättningsplan i Kalmar. Det lyfte först vid lunchtid mot Kanarieröarna efter att resenärerna väntat i drygt fyra timmar.

--Detta är beklagligt och olyckligt. Jag utgår från att resenärerna fick relevant information om vad som hände och konsekvenserna. Det är dubbelt olyckligt eftersom samma plan skulle ha hem resenärer från Las Palmas till Kalmar, säger Karin Nyman, som är kommunikationsdirektör på SAS.

Kan de berörda resenärerna få kompensation?

-Jag kan inte svara exakt i just detta fallet, men vi har tydliga regler när förseningar uppstår och resenärer drabbas.

Planet som anländer från Las Palmas beräknas landa i Kalmar först strax innan midnatt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista