Varningsmärke: trafikolycka.
Kollage. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Kalmar län

Bilist körde i bergknalle och 80-årig man påkörd

En bilist körde in i en bergknalle vid 18.30-tiden på väg 40 strax väster om Gunnebo i Västerviks kommun. I Färjestaden blev en 80-årig man påkörd av en ung kvinna.

Väg 40 stängdes av i samband med olyckan där en ensam bilist köre in i en bergknalle på söndagskvällen. Räddningspersonalen valde att klippa bort plåt för att få ut föraren säkert.

– Bilen hade gått in snett mot bergknallen och tryckts till så att ingen av dörrarna gick att öppna. Därför var det lättast att klippa upp plåten på andra ställen, säger insatsledaren Håkan Persson till P4 Kalmar.

Mannen som var kontaktbar hela tiden fördes senare till sjukhuset i Västervik. Trafiken förbi olyckplatsen var avstängd i knappt en timme.

Tidigare under kvällen blev en gående man i 80-årsåldern påkörd i Färjestaden, nära hotell Skansen. Kvinnan som råkade köra på mannen hade låg fart. Båda följde med till sjukhus eftersom den unga kvinnan chockades av händelsen. Det finns inga misstankar om brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista