Ulla Wilhelmsson
Ulla Wilhelmsson öppnar inte dörren för okända men har full förståelse för att äldre människor som sitter ensamma faktiskt gör det. Foto: Emma Sandebäck/Sveriges Radio
Mönsterås

Äldre räknar inte med att banditer ringer på

2:22 min

Polisen har gått ut med rekommendationen att äldre inte ska öppna dörren när de inte vem det är som ringer på. Ulla Wilhelmsson i Ålem följer polisens direktiv.

Öppna inte dörren för okända – det är just det polisen säger till äldre efter den senaste tidens inbrott. Förståelsen för att äldre öppnar dörren när någon ringer på, den är stor hos Ulla Wilhelmsson

– Man kan ju förstå att man blir glad när det är någon som ringer på, kanske är det någon som vill göra ett besök hos mig, och på så vis öppnar man dörren, tror Ulla Wilhelmsson, och fortsätter, den generationen räknar inte med att det är rövare och banditer som är ute. 

Hos Ulla Wilhelmsson i Ålem är dörren oftast låst och hon har förmånen att kunna använda fönster i andra rum för att se vem som ringer på. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista