FBC Kalmarsunds logotyp
Montage. Foto: Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

Två tränare får lämna FBC Kalmarsund

Klubbchefen: Tränarna har det yttersta ansvaret.
0:40 min

Både huvudtränaren Emil Stille och assisterande tränare Håkan Robertsson lämnar sina jobb efter samtal med föreningen.

"FBC Kalmarsund tackar Emil och Håkan för sina insatser i föreningen och önskar båda lycka till i framtiden och med framtida uppdrag", skriver klubben i ett pressmeddelande.

– Känner givetvis en stor besvikelse över att inte få fullfölja mitt uppdrag. Jag respekterar föreningens beslut rakt av och önskar laget stor lycka till framåt, säger Emil Stille.

FBC Kalmarsunds målsättning är att komma upp i SSL, Svenska Supeligan som är den högsta ligan inom innebandy. 

FBC Kalmarsunds klubbchef Per Viberg säger i en intervju med P4 Kalmar att man gjort sig av med tränarna just för att man inte varit nöjd med hur laget presterat.

– Vi har en hög målsättning. Vi ville vinna serien och gå till kval men vi har haft en tung start och känner oss tvungna att göra en förändring. Och tränarna har det yttersta ansvaret även om det finns ett enormt spelaransvar, säger han. 

För att nå dit gör klubben ytterligare en satsning och plockar in backen Jacob Lingmerth och målvakten Victor Johansson från FBC Kalmarsund Ungdom. 

Klubben säger att det kan ske fler rekryteringar innan transferfönstret stängs i januari. 

"Det kan bli aktuellt att värva en eller ett par spelare utifrån", skriver klubben i pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".