Peter Andersson vd Guldfågeln och Kalmar FFs ordförande/klubbchef Mattias Rosenlund
Peter Andersson vd Guldfågeln och Kalmar FFs ordförande/klubbchef Mattias Rosenlund Foto: Magnus Krusell/Sveriges Radio
Kalmar

Kalmars fotbollsarena behåller sitt namn

2:40 min

Kalmar FF kommer även i fortsättningen att spela fotboll på Guldfågeln Arena. Idag presenterade föreningen och företaget ett samarbetsavtal för ytterligare sju år.

Ända sedan invigningen i april 2011 har Kalmars nya fotbollsarena hetat Guldfågeln arena. Så kommer det att bli även i fortsättningen. Kalmar FF och Guldfågeln AB har tecknat ett nytt sponsoravtal, som gäller i ytterligare sju år.

Det nya avtalet ersätter det gamla, som löper ut vid årsskiftet. Hur mycket pengar det handlar om, vill ingen av parterna avslöja.  

– Avtalet är i paritet med det gamla och är en betydande inkomstkälla för Kalmar FF. Vi är särskilt nöjda med att fortsätta samarbetet med ett lokalt företag, säger Kalmar FF:s ordförande Mattias Rosenlund.

Enligt uppgifter i media handlar det om runt 20 miljoner kronor för hela avtalsperioden.

– Media har en tendens att salta ekonomiska belopp rejält, det är det enda jag säger. Ni får tolka det hur ni vill, fortsätter Mattias Rosenlund.

En del av det nya avtalet reglerar vad som sker när Kalmar kommun tar över ägandet av arenan. Politiskt är arenaaffären klar, men den är överklagad och hur utgången blir av den juridiska processen återstår att se.

Klart är i alla fall att om Kalmar kommun tar över arenan, ansvarar Kalmar FF för driften på samma sätt som idag i ytterligare två år. Detta inkluderar rätten att tjäna sponsorpengar på arenanamnet.

I det nya avtalet mellan Kalmar FF och Guldfågeln AB finns klausuler som reglerar vad som händer om avtalet behöver avslutas i förtid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista