Linus Johansson från Målilla bandy och Michael Leijonhud ordförande i bolaget som äger isbanan i Målilla sitter på huk på isen.
Linus Johansson från Målilla bandy och Michael Leijonhud ordförande i bolaget som äger isbanan i Målilla är glada för att äntligen isen har lagt sig. Foto: Johanna Lindblad Ahl/Sveriges Radio
Hultsfred

Isen på plats – nu kan Målilla bandy spela hemma igen

Äntligen is i Målilla
2:24 min

Isen på Venhagsvallen i Målilla är äntligen på plats efter att anläggningen tvingats lagas. Målilla bandy kan nu spela sina uppskjutna hemmamatcher.

Michael Leijonhud, ordförande i Venhagsvallen AB som driver anläggningen säger att det var flera orsaker som var anledningen till att man inte kunde göra is till hemmapremiären. 

Framförallt var det en plattvärmeväxlare som inte fungerade och som inte fanns att få tag i med kort varsel. 

– Till slut hittade vi reservdelarna i Italien. 

Med ideella krafter kunde man på tre dagar i förra veckan få till isen igen på Venhagsvallen så att lagen kunde träna under helgen. På tisdagskvällen ska den uppskjutna hemmapremiären mot Stjärnan spelas.

De andra två uppskjutna matcherna är det mer osäkert med när de ska spelas säger Linus Johansson i Målilla bandys sportgrupp.

– Vi behöver spränga in dem någonstans i veckorna. Vi har ett ganska fullspäckat schema i år, så det är inte helt enkelt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".