Kommunhuset i Emmaboda. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Kommunhuset i Emmaboda. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Emmaboda

Två barn bortrövade i Emmaboda kommun

2:46 min

Två barn ska under onsdagseftermiddagen blivit bortförda från en skola i Emmaboda kommun. Uppgifterna bekräftas av skolchefen i kommunen.

Barometern var först med att rapportera om uppgifterna att två barn ska ha blivit bortförda av två män i en bil.

Uppgifterna bekräftas till P4 Kalmar av skolchefen i Emmaboda kommun, Lennart O Werner.

– Jag kan bekräfta att så är fallet, två barn ska ha blivit bortförda under eftermiddagen. Det är mycket allvarligt. Men i övrigt hänvisar jag till polisen, säger Lennart O Werner.

Polisen är dock förtegen om vad som ska ha hänt.

– Jag kan bara bekräfta att vi har ett ärende i Emmaboda som vi jobbar med. Men mer kommentarer har jag inte nu, säger Fredrik Bratt, pressinformatör på polisen Region Syd.

Vad har ärendet för brottsrubricering?
– Jag kan inte gå in på det, men det är ett ärende som är av en karaktär att det blir känsligt att kommunicera ut det, i alla fall just nu, säger Fredrik Bratt. 

Jan-Olof Jäghagen (S) är ordförande i bildningsnämnden Emmaboda kommun.

– Jag har bara fått information om att två barn är försvunna och att polisen är inkopplad. I övrigt hänvisar jag till min skolchef, säger han.

Lennart O Werner uppger att de under torsdagen planerar en samlad information till föräldrar och barn vid skolan kring vad som inträffat.

Vet du mer? Mejla p4kalmar@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista