Siluett av två personer. Foto/illustration: Sveriges Radio
Siluett av två personer. Foto: Sveriges Radio
Emmaboda

Två män misstänkta för bortförandet i Emmaboda

Två män i 30-40-årsåldern är misstänkta för människorov och har anhållits i sin frånvaro – efter att ha fört bort två barn i Emmaboda kommun på onsdagen.

De bortförda barnen är ett syskonpar som går på Johansfors skola i Emmaboda kommun.

– Det finns ingen hotbild eller risk för andra barn och elever utan vi ser detta som en isolerad händelse för detta syskonpar. Vi har löpande kontakt med polisen om hur spanings- och utredningsarbetet fortskrider, säger Lennart O Werner, bildningschef i Emmaboda kommun.
 
Han bekräftar för P4 Kalmar att händelsen inträffade när barnen var på väg från skolan till en busshållplats på onsdagseftermiddagen – och att andra skolbarn blivit vittnen till bortförandet.

En stor polisaktion har pågått sedan dess, men barnen har inte anträffats, uppger Robert Loeffel, informatör vid polisen. Han understryker att de misstänkta haft ett klart och tydligt syfte att få med sig just de här två barnen.
 
Föräldrar till barn på skolan kommer att få mer information under eftermiddagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista