elever på kurs med Maia Hirasawa
Penny Sjögren och Ida Gratte gick på låtskrivarkurs hos Maia Hirasawa Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
kalmar

Elever fick lära sig hemligheten att göra musik av artist

Ida och Penny: Vi har lärt oss jättemycket
1:41 min

Våga släppa på kontrollen. Det rådet fick musikeleverna på Högalids folkhögskola i Kalmar av popartisten  Hirasawa när hon höll en kurs i låtskrivande.

Musiken flödade i många rum på Högalids folkhögskola i Smedby i Kalmar när popartisten och låtskrivaren Maia Hirasawa lärde ut hur man kommer igång med sitt låtskrivande eller skriver bättre låtar.

– Det jag försökt lära ut är att våga släppa kontrollen och bara säga ja till alla ideér som poppar upp i hjärnan, säger hon.

Maia har själv varit med i Annika Norlins band Hello Saferide. Sedan hon kördt igång sin solokariär har hon haft flera hits. Den senaste "Rusar" har spelats flitigt på alla P4-stationer.

– Det har varit jättekul att ta del av Maias lärdomar från branschen och hon har gett bra tips på hur man kommer igång med låtskrivandet, säger Ida Gratte.

– Vi fick bl a fem minuter på oss att skriva ned ord som dök upp i huvudet och sen forma en text. Bra lärdom, säger Penny Sjögren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".