Kollage: Emmaboda kommun/skolmiljö.
Kollage: Emmaboda kommun/skolmiljö. Foto: Sveriges Radio
Emmaboda

Bortrövade barnen hittade

Barnen från Emmaboda funna välbehållna
2:04 min

De barn som rövats bort när de var på väg hem från skolan i Emmaboda i onsdags är hittade.

Robert Loeffel vid polisen säger till P4 Kalmar att de under det senaste dygnet har letat intensivt och att det gav resultat.

– Efter ett tillslag i natt mot en lägenhet har vi hittat barnen välbehållna, säger han.

En man sitter anhållen misstänkt för att ha fört bort barnen och ytterligare en person är anhållen i sin frånvaro som polisen fortfarande letar efter. Den person som är frihetsberövad är anhörig till barnen, om även den man som nu befinner sig på fri fot är en anhörig kan Robert Loeffel inte svara på.

Fyra har förhörts

Ytterligare fyra personer har förhörts under natten, efter tillslaget mot lägenheten där barnen befann sig.

– De är efter förhör frigivna, säger Robert Loeffel.

Polisen har jobbat intensivt i sökandet efter barnen, med att bland annat stoppa trafiken på Öresundsbron för att ingen skulle kunna ta sig ut med barnen ur landet. Många poliser har arbetat med ärendet och efter att de hittat barnen drar många en lättnadens suck.

– Barnen mår bra och har överlämnats till socialtjänsten. Alla är jätteglada att vi fick den här utgången i det här ärendet, säger Robert Loeffel.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".