jessica Frej med sin bok, framör en  röd vägg. Jessica Frej har en kungsblå blus.
Kokboksförfattaren Jessica Frej Foto: Silvia Rydberg
P4 Kalmar - Kanalflöde

TV-kocken Jessica Frej turnerar med sin barndomsidol; Mat-Tina

8:15 min

Redan som femåring visste hon vad drömyrket var; TV-kock. Och Tina Nordström var en av dem som inspirerade henne.

Nu är hon ute på boksigneringsturné med Mat-Tina men vägen dit har tagit några oväntade turer. Som tolvåring diagnosticerades hon nämligen med Celiaki och trodde att drömmen som kock var över, men det blev snarare att hon fick utforska andra områden inom mat och bakning och 2011 deltog hon i "Sveriges Mästerkock".

– Jag var 21 år när jag var med i Sveriges Mästerkock och då mörkade jag genom hela tävlingen att jag hade celiaki, och sa inte det till någon och lyckades att ta mig igenom tävlingen ändå, säger Jessica Frej.

Även om hon inte vann tävlingen så resulterade debuten i TV till att hon fick laga mat i TV4 morgon och skriva bakböcker ihop med kokboksförfattaren Maria Blohm som också har celiaki .

– Om det skulle komma ett botmedel så skulle jag vara den första som skaffade det för jag kan fortfarande sakna det här att när man åker till exempelvis Paris och att bara kunna äta utan att ställa tusen frågor innan, säger Jessica Frej.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista