Kalmarhems huvudkontor. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Kalmar

Ständiga inbrott på studentboende i Kalmar

1:23 min

Sedan ett antal år tillbaka har studentboendet på Ståthållaregatan 44 i Kalmar haft problem med stölder och inbrott. Det har stulits mat, alkohol och även en bil vid ett inbrott.

Det har även funnits påverkade personer som brutit sig in och sovit på sofforna och man har också hittat kanyler på toaletterna.

– Ibland har vi mer inbrott, ibland har vi färre. Som mest var det två gånger i månaden i en tremånadersperiod. De brukar säga att de inte kan märka något fel på skalskyddet, de kan inte se att någon brutit upp dörrarna, säger Johanna Kindvall som bor på boendet.

Per Stephani är vd på Kalmarhem, han säger att de är medvetna om problemet, men också att personalen har sett att ytterdörrar lämnats öppna och att man lägger stenar för att dörrarna inte ska gå igen. Ett annat problem är att det är korridorboende med gemensamt kök.

– Det är ett sådant korridorboende som vi på sikt vill bygga bort. Tyvärr det är inte bara här, även om det är mycket just här. Det brukar vara stökigt, säger Per Stefani.

Detta inslag är gjort i vårt samarbete med studenter på programmet för journalistik och medieproduktion på Linneuniversitetet i Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista