Kollage: Simon Williamsson/barfotaåkning.
Kollage: Simon Williamsson/barfotaåkning. Foto: Privat/Sveriges Radio
Nybro

Europaeliten i barfotaåkning ska lockas till Alsterbro

2:14 min

Intresset för att åka vattenskidor barfota har ökat i Alsterbro och till sommaren planerar Alsterbro Barefoot Team en tävling som ska locka europaeliten.

Sommaren 2015 arrangerade barfotaåkarna i Alsterbro Scandinavian Open på Hindsjön senast och nu är det dags igen. 

Eftersom barfotateamet i Alsterbro har vuxit är de många som kan hjälpa till. Målet är att samla ett 50-tal åkare och att få arrangera EM i framtiden.

– Det är en förhållandevis liten sport, men det blir jäkla häftigt om vi kan få hit toppåkarna från övriga Europa, säger Simon Williamsson, som är tränare i Alsterbro där ett 15-tal ungdomar just nu håller på med barfotaåkning.

Vinterträningen består i styrka och balans som övas upp i skolans gymnastiksal. Till sommaren kommer flera av dem ställa upp i mästerskapen på Hindsjön och publiken ska lockas dit med storbildsteve och läktare så att även den som inte kan någonting om sporten får chans att njuta och lära sig något.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista