David Nilsson i blå tröja.
Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT
SPORTEN P4 KALMAR

Inga medaljer för Högbylöparna i EM

David Nilsson: "Är mer missnöjd än nöjd"
1:39 min

Det blev ingen medalj, varken för David Nilsson eller Omar Mohammed Ismail, när terräng-EM avgjordes i Slovakien. Båda slutade långt efter täten.

Det blev ingen medalj för David Nilsson i EM i terränglöpning som avgjordes i Slovakien på söndagen. Nilsson slutade på en 58:e plats med tiden 31:53.

David menar att förutsättningarna inför tävlingen inte varit dem bästa, då han dragits med skadeproblem och därför inte kunnat träna som vanligt.

– Jag hade inte jättehöga förväntningar till att börja med eftersom jag haft lite avbrott i träningen ett tag. Jag har haft problem med en tå, vilket gjorde starten lite osäker, säger David Nilsson. 

Högbylöparen var en bit efter täten, den turkiske guldmedaljören Kaan Kigen Özbilen sprang i mål på tiden 29:45, alltså mer än två minuter före Nilsson.

Känner du att du hade kunnat göra något annorlunda under loppets gång?

– Jag hade kunnat ta det ännu lugnare om jag bara ville komma topp 40, men nu var ambitionen lite högre och då trillade jag ner när jag märkte att jag inte kunde hålla farten uppe.

En annan som deltog i EM var Omar Mohammed Ismail. Han sprang i P19-klassen, men det blev ingen medalj för honom heller. Ismail slutade 66:a på tiden 19:55, dryga minuten bakom norrmannen Jakob Ingebrigtsen som vann.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".