Sofia Joelsson jublar efter ett mål.
1 av 2
Sofia Joelsson firar sitt mål i VM-finalen. Foto: Per Wiklund
Innebandyspelare som jublar med guldmedalj om halsen.
2 av 2
Sofia Joelsson, längst till höger, jublar efter slutsignalen. Foto: Internationella innebandyförbundet
Nybro

Sofia Joelsson från Nybro om VM-guldet: "Alla känslor på en gång"

0:42 min

Sofia Joelsson från Nybro gjorde ett av målen när Sverige vann VM finalen i innebandy mot Finland i helgen. Matchen blev en riktig rysare och avgjordes först på straffar.

– Man är helt överlycklig, man springer runt och skriker och hoppar och kramas och gråter – alla känslor på en gång, säger Sofia Joelsson om känslan när segern var säkrad.

Det här var Sveriges sjätte raka VM-guld, ett guld som satt långt inne. Fram till finalen tog Sverige en rad storsegrar. Men Finland stretade emot bra och fick ge sig först efter straffläggning.

Sofia Joelsson, som inledde sin karriär som hockeyspelare, gjorde ett mål i matchen och berättar om vad som gjort henne så framgångsrik:

– Det gäller att man lägger ner mycket tid på att träna, att man leker mycket med klubba och boll. Något som gör att jag är en duktig innebandyspelare är att jag hela tiden ger hundra procent på plan. Jag kämpar i varje situation, man ger sig aldrig. Det kan man komma väldigt lång på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista