Stina Porsgaard och Björn Ulvaeus.
Stina Porsgaard och Björn Ulvaeus. Foto: Johanna Lindblad Ahl/SR.
Västervik

Björn Ulvaeus om sina visioner för Slottsholmen i Västervik

7:39 min

Slottsholmen i Västervik tar allt mer form. Den nya byggnaden börjar bli klar och nu börjar det också bli klart med vad som kommer möta besökarna när det är allt är färdigt.

Slottsholmens byggnad har tagit form under ett antal år. I dag har Slottsholmens framtidsvisioner presenterats av Björn Ulvaeus som står bakom byggnationen av Slottsholmen och Stina Porsgaard som är chef för Västerviks Stadshotell för att prata om deras visioner.

På presskonferensen i Stockholm berättade Västerviks Stadshotell att man går samman med Björn Ulvaeus bolag för att driva den publika delen i Slottsholmen. Det vill säga restaurangen och hotellet på första våningen. 

– Vi ser ju naturligtvis mycket fram emot att få driva Slottsholmen. Hela restaurangen och hela det lilla boutique hotellet som vi kommer skapa, säger Stina Porsgaard.

Vad är ett boutique hotell?

– Det kommer att vara elva stycken sviter som vi kommer bygga upp, säger Stina Porsgaard.

– Vi hade planer på ett flytande hotell som vi har fått skjuta på framtiden men inte givit upp, säger Björn Ulvaeus.

– Och jag tror att det kan dra folk till Västervik som vill ha något utöver det vanliga, säger Björn Ulvaeus.

Så genom att göra de här hotellsviterna så gör man Slottsholmen tillgängliga för fler?

– I början var det främst tänkt som en mötesplats för västervikare. Men det klart att det hade varit kul om folk utifrån också kom dit, säger Björn Ulvaeus.

Hör mer om planerna i ljudklippet ovan. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista