Madeleine Ljunggren
Madeleine Ljunggren fick på klingande kalmaritiska ställa frågan om vilket bakverk som är populärt på första torsdagen i mars i På Spåret. Foto: Emma Sandebäck/Sveriges Radio
Kalmar

Madeleine är stolt över att hon fick ställa fråga i På spåret

4:17 min

I juni fick konditoriet där Madeleine Ljunggren arbetar en fråga från SVT. De sökte en frågeställare till säsongspremiäravsnittet av På spåret. Det blev Madeleine som fick det ärofyllda uppdraget.

Uttrycket "första torsdagen i mars" och kalmaritiskan fick en egen fråga i säsongspremiären av På spåret när programmet tog sig till Kalmar.

Representant för dialekten blev Madeleine Ljunggren, som arbetar på ett konditori i Kalmar. Kring inspelning och sändning har det rått stort hemlighetsmakeri. De inblandade har inte fått säga något till någon och under själva inspelningen fick ändringar göras för att inte avslöja att På spåret var på besök i staden.

– Vi fick ändra manus för att det var så mycket folk som satt och fikade, berättar Madeleine Ljunggren.

Hon är stolt och glad över att ha fått delta i programmet, och reaktionerna efter medverkan lät inte vänta på sig. Svärmor var först med att höra av sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista