Västerviks IK, VIK klubbmärke.
Foto: Faton Pasho/Sveriges Radio
Västervik

Västerviks IK kallar till ekonomiskt krismöte

3:51 min

Allt bättre resultat på isen, men allt färre besökare på matcherna. Nu står Västerviks IK inför en akut ekonomisk kris, skriver Västerviks-Tidningen.

Hockeyallsvenska Västerviks IK är inne i en positiv trend. Med tre raka vinster har laget hamnat på något fastare mark i tabellen efter en tuff inledning på säsongen.

Ekonomiskt är det värre. VIK har gjort flera värvningar, samtidigt som hemmapubliken sviker och nu har klubben gått ut med en vädjan till sina sponsorer.

"I takt med att resultaten inte har gått fullt ut vår väg, så har inte heller tillströmningen av publik varit tillräckligt bra för att bära verksamheten. I dagsläget betyder det ett publiktapp på cirka 250 personer per match", skriver VIK i ett brev till sponsorerna, uppger Västerviks-Tidningen.

På fredag ska det hållas ett möte med sponsorerna, för att försöka hitta en lösning.

– Ja, det är lika bra att agera i ett tidigt skede för att hålla sig flytande, inte när man är nära på att drunkna och försöka rädda något då, säger klubbchefen Johan Rothlind till Västerviks-Tidningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista