Lina Råberg från Nybro.
Lina Råberg från Nybro. Foto: Magnus Krusell/Sveriges Radio.
Nybro

Ny grupp startad för föräldrar till svårhanterliga barn

3:36 min

Att leva med ett svårhanterligt barn är en stor prövning för föräldraskapet. Därför har Lina Råberg startat en grupp på Facebook där föräldrar kan stötta och hjälpa varandra.

Lina Råberg från Nybro har precis startat en grupp på Facebook för föräldrar till barn som inte är som andra. Barn som är svårhanterliga och som kanske har en neuropsykiatrisk diagnos.

– Jag har själv en dotter som utmanar dagligen och kände att man behöver hjälp och stöttning. Många gånger känner man sig väldigt ensam som förälder, säger Lina Råberg.

Att leva med ett barn som mår psykiskt dåligt är mycket påfrestande för familjelivet och leder ständigt till situationer som är svåra att hantera. I Lina Råbergs fall handlar det om ett barn som kan bli ursinnig för småsaker och som till och med kastar saker omkring sig.

Dottern är under utredning på BUP, Barn- och ungdomspsykiatrin. Att barnet har en diagnos är dock ingen förutsättning för att få vara med i gruppen på Facebook.

Gruppen heter Barn som utmanar och Lina Råberg hoppas på att medlemmarna ska kunna ge råd och stöd till varandra.

Hör mer om Lina Råbergs tankar med sin grupp på Facebook i ljudklippet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista