Thelma Roswall och Alva Simonsson gör dansposer.
Thelma Roswall och Alva Simonsson gör dansposer. Foto: Privat och Magnus Krusell/Sveriges Radio.
Kalmar län

Dansglada tjejer vann NM-guld

4:04 min

Thelma Roswall och Alva Simonsson är nordiska mästare i dans. Helgen som gick vann de NM i kategorin Nordic Rising Star Duo Junior. Nu drömmer de om VM-guld.

Kalmar Dansstudio har medvind just nu. Basen för dansstudion är stolt över deras insats i helgens nordiska mästerskap.

– Vi hade elva tävlande från Kalmar som var med. Detta kommer nog av trenden att dansa och att röra på sig. Att dansa är ett väldigt kul sätt att röra på sig för alla åldrar, säger Linda Johansson.

De starkast lysande stjärnorna är Thelma Roswall, 13 år från Timmernabben, och Alva Simonsson, 14 år från Färjestaden. I helgen vann de guld i nordiska mästerskapet.

– Det känns bra. Och annorlunda, säger Thelma Roswall.

Alva Simonsson håller med.

– Det är kul och spännande. Vi berättade på Instagram att vi vann och alla typ i skolan kom fram och grattade.

Det är discodans som gäller för det här unga dansparet. I den här typen av dans går det väldigt fort. Det gäller att ha spänst, styrka och kondition. Nu drömmer tjejerna om att vinna VM i framtiden.

Thelma och Alva har bara dansat ihop i ett halvår. Deras tränare Lova Calmius insåg direkt att duon skulle fungera bra.

– Jag såg från början att de hade ett bra samarbete och kunde fungera ihop. Men sen har det krävts många timmar av slit för att bli så bra som de är idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista