Peter Swärdh
Peter Swärdh. Foto: Magnus Ekeros/Sveriges Radio.
Sporten P4 Kalmar

Sparkade Swärdh får nytt jobb

Fotbollstränaren Peter Swärdh som fick sparken av Kalmar FF i juni, fortsättter inom fotbollen, men inte som tränare.

Han blir istället sportchef i nyblivna Superettan-klubben, Landskrona BoIS. Det presenterades av föreningen på en presskonferens i dag. Hans uppgift i den nya klubben blir att skapa en stark trupp inför Superettan.

Förre sportchefen Issa Manglind lämnar tillfälligt sin post och koncentrerar sig helt på att vara ansvarig för Ungdomssektionen, skriver BoIS på sin hemsida.

Såhär säger Peter Swärdh till Fotbollskanalen om varför han ville ta jobbet som sportchef:  

– Dels är det för att uppgiften känns spännande och att Landskrona känns spännande, det är en sak som har bidragit till att jag har känt att det skulle vara roligt att ta det steget. Sedan är jag lite nyfiken, när man har den bakgrunden som jag har, att kunna omsätta det i en sportchefsroll och se om man kan påverka fotbollen från det perspektivet.

Det var efter en tuff start på förra säsongen med 8 poäng på 12 matcher som kritiken mot tränaren Peter Swärdh växte och resulterade i att Kalmar FF sparkade honom från posten som tränare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista