Spelare i Västerviks IK och Leksands IF.
Det blev hela 1-6 för Västerviks IK hemma mot Leksands IF på fredagskvällen. Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

Västerviks IK förlorade efter stark upphämtning

1:04 min

Västervik hade tre raka segrar bakom sig när man mötte Leksand på bortaplan.

Matchen började jämt. 1-1 efter första perioden. Leksand lyckades göra mål tidigt i första perioden men efter att VIK växt in i matchen alltmer lyckades laget peta in ett mål och kvittera. Men Leksand gick segrande ur den första perioden med 2-1.

I andra perioden blev segern alltmer avlägsen när Leksand gjorde 3-1. I de sista självande minuterna hade VIK numerärt överläge i powerplay i spel fem mot fyra. Västerviks första powerplay i matchen som tyvärr inte resulterade i något mål innan slutsignalen ljöd för andra perioden.

Men Oscar Karlsson i VIK lyckades trycka in ett reduceringsmål i det powerplay som återstod i början av den tredje perioden. 3-2 till Västerviks IK.

Elva minuter in i tredje perioden gjorde Västervikslaget 3-3 och var äntligen i kapp. Men glädjen var kortvarig för en minut senare och fem minuter efter det fick Leksand ytterligare chanser som resulterade i 5-3 till Leksand. Det blev även matchens slutresultat. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista