Lastbil hänger över kajkanten med bakänden i vattnet.
2 av 2
Foto: Johanna Lindblad Ahl/Sveriges Radio
Västervik

Lastbil hamnade i vattnet i Västervik

Johanna Lindblad Ahl om lastbilen som glidit ner i Gamlebyviken
3:44 min

En lastbil och en grävmaskin hamnade i vattnet i Västervik på torsdagsmorgonen. Det var när den höll på med utfyllnadsarbete vid Slottsholmen som fordonen gled ner i vattnet

Det var strax efter klockan nio som lastbilen och grävmaskinen började glida ner i vattnet i samband med att man håller på med utfyllnadsarbete längs med en cykelbana.

Lastbilen fastnade med bakänden nere i vattnet. Grävmaskinsföraren hann sätta ner skopan i botten på sin maskin för att förhindra att glida ner mer.

En lyftkran kom till platsen liksom räddningstjänstens dykare som fick sätta dit lyftanordningar under vattnet så att kranen sedan skulle kunna lyfta lastbilen. Strax efter klockan tolv kunde sedan lastbilen tas upp ur vattnet.  

Arbetet som pågår är en del i det arbete som Västervik kommuns gör på och kring Slottsholmen där bryggor bland annat ska byggas 18 meter ut i Gamlebyviken. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".