Fotbollsspelare på plan.
Foto: Carl Wickström/Sveriges Radio
Kalmar

Lucas Hägg Johansson var nära att lämna Kalmar FF

Lucas Hägg Johansson om sitt genombrottsår
5:13 min

Lucas Hägg Johansson fick sitt genombrott som förstemålvakt i Kalmar FF i år. Succén gjorde att han var nära att flytta till ett annat lag, men han blir kvar i KFF.

En av de bästa Kalmar FF-spelarna under 2017 var målvakten Lucas Hägg Johansson. När Ole Söderberg blev skadad, klev Hägg Johansson in och tog över platsen som förstemålvakt.

Genombrottet var oväntat för många, men inte för Lucas Hägg Johansson själv.

– Det har gått väldigt bra för mig och det är kul. Men jag är inte jätteöverraskad då jag alltid vetat vad jag kan.

Framgången öppnade möjligheter för en flytt till en storklubb efter säsongen. IFK Göteborg påstods vara intresserat, även om huvudpersonen själv säger sig vara ovetande om detta. Trots att förhandlingarna om nytt kontrakt med KFF var nära att misslyckas, löste det sig till sist.

– Min förhoppning var hela tiden att förlänga med Kalmar. Vi höll på att köra fast, tyvärr. Men så blev det inte och det är jag väldigt glad för.  

Julen tillbringar Lucas Hägg Johansson hemma hos föräldrarna i Malmö. Pappa följer sin sons framgångar och åker på många matcher, medan mamma knappt vågar titta när Lucas spelar.

– Så fort bollen var över halva plan höll hon för ögonen och allt möjligt. Hon är lite halvskraj av sig.

Hör mer av Lucas Hägg Johansson i ljudklippet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".