Innebandyspelare som skjuter
Öderbyt mellan FBC Kalmarsund och Visby IBK var en händelserik match som slutade 4-4. Foto: Carl Wickström/ Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

Delad poäng i ö-derbyt

FBC Kalmarsunds Johan Wittberg efter segern över Visby IBK
1:18 min

Öderbyt mellan FBC Kalmarsund och Visby IBK var en målrik och fysisk historia som slutade 4-4.

FBC Kalmarsund kom inför dagens öderby mot Visby IBK från en tung förlust mot bottenlaget Skoghalls IBK. En förlust som innebar att klubben bröt avtalet med tränaren Emil Stille och plockade istället in den nygamle tränaren Adam Kallenberg. I dagens öderby mot topplaget Visby knep Kallenbergs mannar en poäng i en fysisk och händelserik match. 

 Det var ett väldigt energifullt och inspirerat Kalmarsund som klev ut i öderbyt. Hemmalaget satte en hård press på Visby som gav vika direkt. Bara en minut in i den första perioden tog Kalmarsund ledningen med 1-0 genom Max Johansson. Efter målet fortsatte Kalmarsund att pressa Visby och innan matchen blivit fem minuter gammal hade hemmalaget både gjort 2 och 3-0.

Visby IBK åt sig sakta in i matchen och efter en spelad period hade man lyckats reducera till 3-1 genom Ville Hirvisuo. Den andra perioden blev en jämn och fysik period med många utvisningar. Med bara 15 sekunder kvar av den andra perioden reducerade Visby till 3-2 genom Markus Jovic.

I mitten av den tredje perioden kommer också kvitteringen till 3-3 av bortalaget. Kalmarsund lyckades återigen ta ledningen med 4-3 bara någon minut efter kvitteringsmålet genom Adam Nilsson. Men Visby vägrade ge sig i detta händelserika öderby och med åtta minuter kvar av matchen skickade Wilmer Vinamäki in 4-4. Det blev inga fler mål under ordinarie tid och matchen gick till sudden death. Även den blev mållös och öderbyt slutade oavgjort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".